Sistem integratori u svojim industrijskim ili laboratorijskim merenjima cesto imaju problem sa petljom uzemljenja. Ovo se dalje reflektuje na tacnost merenja i medjukanalsko preslusavanje. Indukcija od 50 Hz u signalne provodnike i merne komponente je sledeca teskoca kao i sum koji je visoko otporan na sve lekove koje primenjujete. I na kraju, proteci ce struja izjednacenja izmedju senzorske opreme koja se nalazi na jednom potencijalu i merne opreme koja je na nekom drugom potencijalu. Pojava ce nejverovatnije unistiti deo merne opreme. Ovaj scenario je vrlo cesto realan dogadjaj. Resenje za sve pobrojane nedostatke u ovakvom mernom okruzenju se nalazi u primeni izolovanih transmitera. 

Dvozicni izolovani transmiteri Serije CB imaju jedan analogni ulazni kanal koji signal filtrira, pojacava, izoluje i konvertuje u strujni signal od 4 do 20 mA pogodan za prenos signala na distancu od preko 1200 m. Serija CB ima 85 standardnih modela. Njihovi ulazi prihvataju miliVolte (mV), Volte (V), miliAmpere (mA), RTD, (Pt-100) termoparove (J, K, T, E, R, S, B i N) i potenciometre do 10K. Ovako kondicionirani i izolovani signali se mogu prikljuciti na sistem za akviziciju podataka, Industrijski PC, PLC ili na neki drugi merni sistem. Izolacija izmedju mernog polja i mernog sistema je 1500 V.

Transmiteri su visokog kvaliteta i njihova specifikacija je komparativna samo sa najboljim proizvodima. Tacnost je 0.03%, linearnost od 0.01%, CMR 160 dB. Filter petog reda potiskuje 50 Hz sa 80 dB (NMR). Napajanje je 11 do 60V kroz strujnu petlju. Transmiteri su na ulazu i izlazu zasticeni od prenapona i tranzijenata do 250 Vpp. Montaza je na DIN sinu. Garantni rok je 5, a servisni rok je 10 godina.

Familija

 Funkcija transmitera 

 CB-30

  Naponski, miliVoltni ulaz

 CB-31

  Naponski, Voltni ulaz

 CB-32

  Strujni ulaz 

 CB-34

  Linearizovani RTD sa 2 ili 3 prikljucka

 CB-36

  Potenciometarski ulaz

 CB-37

  Transmiter termoparova sa kompenzacijom (CJC)

 CB-47

  Transmiter termoparova sa kompenzacijom (CJC) i
  linearizacijom 

Cene transmitera su 79 €. Na kolicinu od 50 komada cena je 65 € a za 100 komada cena je 55 €. 

Uvoznici i dileri ovih proizvoda sada imaju "kod kuce" bolji kvalitet, dva puta nizu cenu, brzu isporuku, servis, obuku, korisnicku dokumentaciju na srpskom, telefonsku pomoc, proizvodnju tipova po specijalnoj specifikaciji i druge pogodnosti koje sa stranim kompanijama nisu moguce tako, da ne moraju da se deranziraju da ove komponente uvoze.

Vise detalja je na adresi transmiter familije CB 

Trazite kompletan cenovnik za Kondicionere i Transmitere telefonom ili pismom ed@ptt.rs

 

Spacer

   © Copyright 1982-2004  Electronic Design

 

 

Spacer

  Electronic Design
  Makenzijeva b.b.- Pejton, Beograd
Tel:
Fax:
011/  308-50-30
011/  308-50-31
 email: edesign@eunet.yu
 http://www.ed.co.yu

Spacer