EDN15
Avgust 2016


 Novo
i

A3-200 Industrijski PC

   


Electronic Design objavljuje raspoloživost A3-200, vrlo snažnog i pouzdanog Industrijskog PC-a (IPC) koji može da se konfiguriše sa najbržim višejezgarnim procesorima danas. Pre svega, predviđen je da radi kao "Motion server" za upravljanje robotima, a zatim za industrijske i laboratorijske primene i svuda gde su maksimalna kontinualna brzina procesiranja i pouzdanost od najvišeg značaja.
  

Jedan broj softverskih aplikacija zahteva maksimalnu procesorsku snagu u kontinuitetu, što za posledicu ima nagli skok temperature na silicijumu procesora, zbog čega procesor brzo dolazi do svoje maksimalne temperature. Da bi se zaštitio od pregrevanja i kvara BIOS će smanjiti brzinu procesora, a ako temperatura i dalje raste može ga i  isključiti (thermal shutdown).
 

Ovakav računar kod korisnika može da izazove sumnju da je nedovoljno snažan za izvršenje zadatog posla, mada nije tako, jer su pravi razlozi smanjenja brzine za korisnika skriveni i neprimetni, a osnovni uzrok je u nedovoljnim mogućnostima sistema za hlađenje.
 

Vrlo efikasan dizajn A3-200 će preduprediti ovakve događaje. On ima kućište sa tzv. "vertikalnom orijentacijom" i snažan sistem vodenog hlađenja koje omogućava upotrebu najsnažnijih više-jezgarnih procesora koji mogu da rade u kontinuitetu sa više od 100W disipacije. 

 

Ove performanse se ne mogu dobiti sa industrijskim PC sistemima drugih proizvođača, koji se oslanjaju na pasivno ili čak i aktivno hlađenje ventilatorima ako nemaju vodeno hlađenje i kućište sa vertikalnom orijentacijom. 

 

A3-200 je baziran na pouzdanim procesorskim matičnim pločama u mini ITX formatu sa Intelovim core procesorima i7, i5 i i3 ili sa AMD-APU procesorima. A3-200 je prvenstveno dizajniran za najsnažnije procesore, ali se može koristiti i sa ekonomičnim modelima procesora kakav je popularni Intelov Atom sa malom disipacijom, niskom cenom i samo sa vazdušnim hlađenjem

 

Svi modeli A3-200 imaju napredne grafičke mogućnosti i sposobni su za rad pod najnovijim PC operativnim sistemima. Ugrađeno je SFX napajanje, a koriste 2,5" SSD diskove od 120 GB ili više. Za priključenje spoljnih uređaja A3-200 ima na raspolaganju veći broj USB (2.0 i 3.0) portova, kao i jedan PCI express x16 slot.

 

Kućište je izrađeno po uzoru na kućište ED-ovog A2 koji se u dugogodišnjoj industrijskoj praksi odlično pokazao u smislu adekvatne mehaničke i EMI zaštite i veoma dobro rešenog hlađenja. Dimenzije kućišta su: širina 177mm; visina 254mm i dubina 182mm. Montaža se vrši unutar električnog ormana, na zid ili na postolje. Garantni rok je tri godine. Korisničko upustvo je na srpskom i engleskom jeziku. Više tehničkih informacija se nalazi na adresi: A3-200
 

 

Tel. 0113085030 ili 0112450480     
Makenzijeva b.b.-Pejton, Beograd, 
 ed@ed.rs    www.ed.rs
 

Ako ne želite ubuduće da primate EDNovosti kliknite ovde i pošaljite e-mail.


 


34 godine inovacija, 3200 referenci